Designtek

Villkor

Avsnittet ingen riktigt orkar läsa igenom men som måste finnas där utifall skilda meningar skulle uppstå. Från vår sida är villkoren till för att skydda oss mot händelser vi inte kan kontrollera samt mot oseriösa kunder (tyvärr finns sådana på samma sätt som det finns oseriösa leverantörer). Nedan kan du läsa samtliga villkor. I ett försök att göra det enklare för dig finns till de flesta avsnitt både den nödvändiga formella texten.

1-Allmänt

Webbplatsen www.designtek.com och tillhandahållas av Designtek reklam sverige AB (”vi”, ”oss” eller “designtek”), Kardanvägen 10, 46 138, Trollhättan, org.nr 559300–5522, momsregistrerings nr SE559300552201.

De här beställningsvillkoren (”Villkoren”) tillämpas på beställningar som företagskunder / privatkunder gör genom Webbplatsen “www.designtek.se”. Genom att besöka och/eller att göra en beställning på Webbplatsen bekräftar du att du gör din beställning i egenskap av företrädare för en Kund samt att du, på Kundens vägnar, accepterar och samtycker till innehållet i Villkoren.

Vi förbehåller oss rätten att ändra Villkoren utan föregående meddelande, genom att lägga upp nya Villkor på Webbplatsen. Den version av Villkoren som gäller för varje beställning är den version som finns tillgänglig på Webbplatsen när beställningen görs.

2-Pris och betalning

Priserna på designtek.se uppdateras i realtid. Moms och frakt tillkommer. Priserna är angivna i svenska kronor och förutsätter att order läggs via e-shop samt att original i korrekt format kommer oss tillhanda i samband med orderläggning. Eventuell extra hantering av filer såsom korrigeringar och ändringar debiteras enligt gällande prislista. designtek.se äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Försäljning sker till företag, föreningar och organisationer mot kontokort, Internetbetalning eller mot faktura som förfaller till betalning tio (10) dagar från fakturadatum.

Vid försäljning mot faktura sker en kreditprövning först. Om du blir nekad kan ditt köp fortfarande genomföras med kortbetalning. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse ut och du kan även debiteras dröjsmålsränta. Om grund föreligger kommer du att debiteras påminnelseavgift, inkassoavgifter, avgifter till kronofogdemyndigheter och domstolar i enlighet med gällande lagstiftning.

*Fraktkostnad
Fraktkostnaden beräknas via hemsidan och baseras på ordervärde och vald leveransmetod. Extra kostnad kan tillkomma vid delleverans eller om kund i efterhand väljer att skicka till flera olika adresser. 

Vid större order med många leveransadresser ber vi er kontakta oss för offert på en anpassad transportlösning. För leveranser utanför Sverige debiteras frakt enligt prislista oavsett ordervärde. Kontakta oss för att få uppgift om faktisk fraktkostnad för leveranser utanför Sverige.

3-Leverans – Leveransvillkor

Leveranstiden står angiven för respektive produkt och räknas från godkänt korrektur om inte annat överenskommits. Beställs flera produkter som har olika leveranstider samtidigt kommer samtliga produkter levereras enligt den produkt som har längst leveranstid. Angivna leveranstider gäller till orter dit speditören levererar på en dag från Trollhättan. För övriga orter tillkommer den extra tid som speditören tar på sig att leverera. Expressproduktion kan i de flesta fall erbjudas. För detta tillkommer expresskostnad. Om försändelse går i retur pga. felaktiga adressuppgifter eller liknande debiteras returfrakt. Vi ansvarar ej för ev. leveransförsening som beror på att speditör inte håller sin vanliga leveranstid, vare sig mellan vår produktion i Trollhättan och slutlig leveransadress. Som beställare ansvarar du för att ange korrekta adressuppgifter samt att det finns någon på plats att ta emot leveransen vardagar mellan 08-17.

Extrakostnader som kan uppstå vilka efterdebiteras när vi fått fakturaspecifikation från speditören:

  • Felaktiga adressuppgifter: 150 kr exkl. moms.
  • Leveranshinder (ingen på plats): 90 kr exkl. moms.
  • Ändring av leveransadress: 180 kr exkl. moms.

*Om fraktbolag inte kan lämna ut paketet
Vid händelse av att en order inte kunnat levererats gör fraktbolaget upp till 3 försök att ta kontakt mot kund. Lyckas inte fraktbolaget få kontakt med den angivna kontaktpersonen får vi detta meddelat och tar i vår turkontakt mot kund. Om ordern blir fortsatt liggande hos fraktbolaget tar vi ut en avgift om 650 kr som debiteras ovanpå lagd order. Efter 15 kalenderdagar returneras försändelsen till Designtek.

4-Reklamationer

Reklamation ska ske inom 5 arbetsdagar efter leverans. Vi rekommenderar att produkterna kontrolleras direkt efter leverans. Skulle någon produkt inte uppfylla angivna specifikationer ska kontakt och överenskommelse med kundtjänst alltid ske innan eventuell retur. Vid godkänd reklamation förbehåller vi oss rätten att leverera ny produkt inom kortast möjliga tid.

5-Transportskada

Anmäl direkt till fraktbolaget om ni upptäcker att leveransen har skadats i transporten. Om överenskommelse med fraktbolag ej kan nås kontaktar ni oss omgående. Vi ansvarar inte för eventuella transportskador.

6-Ångerrätt

Du som är konsument har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar (ångerrätt).
Ångerrätten dock gäller inte för varor som har tillverkats speciellt efter dina önskemål (tryckprodukter enligt kundspecifikation).

 

7-Ansvar för fel

Föreligger fel som designtek ansvarar för, åtar sig designtek att, efter eget val avhjälpa felet genom reparation eller ersättningsleverans eller helt eller delvis återbetala köpeskillingen.designtek’ ansvar till följd av fel i vara är begränsat till vad som anges i dessa allmänna försäljningsvillkor. designtek bär således inget direkt eller indirekt ansvar för t ex – men ej begränsat till – inkompatibilitet, leveransförseningar, skadebringande egenskaper i varorna, produktansvar, utebliven vinst, driftsavbrott, förlust av information, merarbete el ler annan ekonomisk skada.

8-Risken för varan

Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör eller när varen avlämnats till kunden.

9-Filer

Designtek ansvarar inte för kundernas filer eller grafiska material. Vår policy är dock att alla filer under 100 mb arkiveras på vår server minst ett år för eventuell Upprepa order.

10-Övriga villkor

Förutom vad som angivits i ovan försäljningsvillkor gäller köplagen.

 

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Designtek